Plánovaná výstavba v blízkosti našeho domu – petice

Vážení vlastníci/Vážení obyvatelé domu Roškotova 6,

Je to více než deset let, kdy jsme se poprvé dostali k informaci o existenci projektu Rezidence Zelený Pruh, který představuje výstavbu čtyř výškových budov (9-12 pater) s podzemními garážemi, a to v bezprostřední blízkosti našeho domu.

Proti záměrům developerů se celou dobu brání občanské sdružení vlastníků rodinných domů, kteří by byli poškozeni nejvíce. Ale ani obyvatelé domu Roškotova by nebyli ušetřeni. Kvalita bydlení by se zhoršila už během výstavby, která má trvat 30-60 měsíců. Každý si umí představit, co to obnáší. A výstavba podzemních garáží se bude provádět bez nezávislého geologického průzkumu, pouze na základě toho, který dodal developer. Po výstavbě by byla zásadně ovlivněna doprava, hluk a zastínění. Odborné studie, které občanské sdružení nechalo vypracovat a byly důvodem k pozastavení řízení, jsou dnes již překonány a nastaveny jsou jiné normy. Vše hraje pro developera.

Nyní je celá záležitost ve stádiu schvalování „Územního řízení pro umístění stavby“, které již jednou bylo zahájeno (v době kovidu). Závěrečné schválení oddalovaly především námitky účastníků řízení. V dubnu 2024 řízení opět pokračovalo, hlavně díky legislativnímu snížení limitů hluku a zastínění.

Předkládáme Vám tuto ePetici, abychom se připojili k občanské iniciativě „domkařů“ i za zachování kvality bydlení v našem domě a jeho okolí. Nebuďme lhostejní k bezohlednému postoji developerů. Celou stavbu pravděpodobně již nikdo nezastaví, ale i takové případy jsou, že se zastaví nebo zredukuje rozsah výstavby nebo výška budov. A to právě s ohledem na přírodní památkovou zónu.

ePetice bude předána Městské části Praha 4 a bude pro ni důležitým podkladem pro vyjednávání dalších připomínek nebo návrhu na zastavení řízení.

Petice je umístěná na portálu veřejné správy, na stránce

https://gov.cz/e-petice/800-petice-proti-realizaci-zameru-rezidence-zeleny-pruh-praha-4

.Pro podepsání petice je potřeba ověření identity, pomocí přihlášení přes Identitu občana (bankovní identita, eObčanka). Přihlášení přes datovou schránku není dostatečné.

Podrobnější informace o plánovaném projektu najdete na této stránce 

Předem všem, vlastníkům i spokojeným nájemníkům, děkujeme za podporu dobré věci.

Výbor SVD Roškotova

.